Cancer center

THE BUILDING

Indian slate meets form and function as Kota Brown slate clads the exterior of the new cancer center located on the campus of the University of California, San Diego, and provides the building with a distinctive yet warm look.

THE PROJECT

Kota Brown is characterized by varying shades of color. As a result, a suitable range had to be decided, and the tiles needed to be sorted before installation. “I had the opportunity to visit TAB in India. I went to one facility, and they had a large board in the factory that had an acceptable part of the yellow and green range. They did a really good job. When the crates arrived, they were all pre-marked.” said installer Kent Klaser.

THE MATERIAL

The Rebecca and John Moores Cancer Center comprises a three-story clinical services and administrative facility, and a five-story research center which share a common base. A design that “encourages interaction and intellectual exchanges between the center’s world-renowned clinicians and researchers”, said Project Designer Dusty Rhoads, AIA, LEED AP, Partner of Zimmer Gunsul Frasca Partnership.

Focus on Slate

Cancer center TABQUARTZ
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider