PROJEKT PFIZERA

LOKALIZACJA: la jolla, california, USA

PROJEKT

Paleta Kamień przynosi wizualne zainteresowanie kampusem Pfizer z asortymentem kamieni tworzącym estetyczny, interaktywny obiekt badawczy w La Jolla, CA.

MATERIAŁ

Łupek Silver Blue z Afryki akcentowany poziomymi pasami łupka Silver Shine z Indii okleił fornir zewnętrzny wszystkich sześciu budynków w Globalnym Centrum Badań i Rozwoju firmy Pfizer.

BUDYNKI

"Celem projektowym kampusu było stworzenie interaktywnych budynków oraz atrakcyjnego i wydajnego miejsca dla tego rodzaju badań, jakie prowadzi Pfizer", powiedział architekt projektu Ken Kornberg z Kornberg Associates w San Diego, CA. "Pracowaliśmy z nimi już wcześniej, a oni doceniają nasz styl szczegółowych i specjalistycznych obiektów badawczych".

Stone World Magazine